Bog ozdravlja, zakaj ne najine neplodnosti?!

Priznam, zameril sem Bogu. V  Sv. pismu je omenjeno kako Jezus ozdravlja gobavca, slepega, Lazarja, itd. Zakaj ne more enostavno ozdraviti mene – naju, najine neplodnosti? Zakaj ne more narediti enostavno čudeža za naju, saj je ja sin Očeta vsemogočnega.

Vendar, če prebiram sv. pismo, vidim, da jih je ozdravil le peščico. Ni ozdravil vseh gobavcev v takratnem času, ampak le nekaj. Ozdravil je tudi nekaj slepih, pa sem siguren, da je bilo več slepih takrat. In zakaj je obudil od mrtvih samo dva, saj so v tistem času ljudje prav tako umirali in zbolevali tako kot danes. Dandanes tudi slišim, da Jezus ozdravlja, vendar zakaj ne vseh in tudi naju?

Ja, res je, Jezus je delal znamenja. Nikjer v sv. pismu ne piše, da je delal čudeže, ampak da je delal znamenja. Znamenja za to, da bi ljudje, ki to vidijo in ti ki so ozdravljeni, verovali vanj, v njegovo usmiljenje, v njegov načrt in večno življenje.

Zakaj je Jezus dopustil ta križ v najinem življenju (neplodnost, rak)? Ne vem! Vendar verujem, da samo Bog lahko to obrne v blagoslov in v nekaj dobrega. Njegova pota so pravična.

Priznam, da sem se zaprl vase, prav tako sem se krivil zaradi neplodnosti in raka. Spraševal sem se celo, kaj sem storil narobe v preteklosti, da me je to doletelo. Vendar zapreti se v to bolečino in se vrteti v njej, nima smisla. Spoznal sem, da je potrebno izstopiti iz tega okvirja samoobtoževanja in zamere do Boga. Potrebno je gledati z Božjimi očmi. Vpeti to v celo najino življenje in najino vstajenje. Prepričan sem v Božji načrt zveličanja, da naju vodi po poti do vstajenja s svojim usmiljenjem. In ne, Bog mi ne daje kazni, ampak me ljubi takega kot sem. In če me Bog ljubi in mi ne nalaga krivde, zakaj bi si jo potem jaz?

D.H.