Molitev za zakonce, ki si želijo otrok

Domov / Objave / Molitev za zakonce, ki si želijo otrok

V okviru Zavoda Neplodnost in najina rodovitnost smo te dni izdali brošuro z molitvami za pare, ki hrepenijo po potomstvu.

Te molitve so nastale pred petimi leti, ko sva se po moževi bolezni začela soočati s preizkušnjo, ko otroka ni in ni. Ob soočenju s preizkušnjo neplodnosti je bilo večkrat težko ubesediti bolečino, ki sva jo doživljala. Zato sem jo sama izlila takrat na papir kot molitev, prošnjo in zahvalo Bogu.

Že v svetem pismu najdemo veliko parov, ki so bili nerodovitni, ampak so s solzami in molitvijo izprosili pri Bogu dar življenja. Velik molivec za pare, ki hrepenijo po potomstvu, je bil pokojni nadškof Uran. Marsikateri par je bil po njegovi molitvi uslišan v tej prošnji.

Tudi dandanes se s to težko preizkušnjo sooča veliko zakoncev

Ob tem pari doživljajo veliko trpljenja, osamljenosti, obupa, krivde. Kriviti začnejo sebe, drug drugega in tudi Boga. Zakonca se začneta spraševati: »Zakaj ravno midva?«

Zato  je še toliko bolj pomembno, da ti pari slišijo, da nekdo moli za njih. In prav temu je brošura namenjena – molitvi za zakonce, ki si želijo otrok. Naj bo molitev za njih v župnijskem občestvu, po družinah ali pa naj zakonca sama molita iz te brošure.

Če želite brošuro naročiti zase ali za župnijo, nam pišite na [email protected].