Moško pričevanje

Domov / Izkušnje parov / Moško pričevanje
Za pare, ki se soočamo s preizkušnjo, ko otroka ni in ni, je ena najtežjih stvari ta, ko izveš, da kdo od bližnjih dobi otroka.

 

Težko je takrat, ko se otrok rodi in si povabljen na »polivanje« očeta. Kako se takrat odzvati, ko veš, da sam ne moreš imeti otrok?
Težko je, ko sediš za mizo s prijatelji in vsi sprašujejo novopečenega očka ali je šlo vse dobro pri porodu, kako je mama, itd. Vidiš novopečenega očeta, ki je ponosen in vesel, da mu je darovano novo življenje. Obenem se sprašuješ, zakaj pa midva ne moreva imeti otrok?
Težko mi je, ko vidim, kako je ta moški ponosen, da je postal oče. Ob tem se sprašujem, če sem sam »premalo« moški, da ne morem spočeti otrok? Kako to osmisliti, da dobim svojo zdravo samozavest kot moški, tudi če ne morem imeti otrok. Lahko prevzamem še kako drugače svojo rodovitnost in svojo očetovsko-moško vlogo, tudi če nimam otrok?
Verujem, da je pot, da to osmislim. Vem, da je to težja pot. Ampak si želim stopati po tej poti, saj se zavedam, da imam ob sebi dar – svojo ženo, ki si želi biti ob meni tudi v najtežjih preizkušnjah.