Molitve ob neplodnosti

Domov / Molitve ob neplodnosti

Jezus, prosim te, blagoslovi vse pare z izkušnjo neplodnosti. Napolni jih s Svetim Duhom, da bodo oni in njihov zakon odsevali sijaj Tvoje ljubezni in bodo tako znamenje za druge. Prosim te Jezus, podeli tem parom notranji mir, tolažbo in jim vlij novo upanje. Ozdravi njihova telesa, da bodo lahko dajala svoj sad. Jezus, daj vsem tem parom na priprošnjo svoje in naše matere Marije, obilje milosti, da ne bodo obupali v preizkušnjah, ampak bodo zaupali v Tvojo ljubezen in usmiljenje. Jezus, pomagaj tem parom odkrivati njihovo pot, ki bo kljub neplodnosti lahko rodovitna za njih in za druge. (S.H.)

Gospod, hvala ti za vse blagoslove v najinem življenju. Pomagaj nama, da se jih spomniva takrat, ko bo bolečina neplodnosti največja. Moliva za to, da se lahko predava v Tvoje roke. Daj nama moči, da sprejmeva trenutno situacijo. Prosiva te za modrost ob sprejemanju najinih odločitev v zvezi z neplodnostjo. Ostani z nama in blagoslavljaj tudi druge pare z izkušnjo neplodnosti. (S.H.)

Moj Bog, bolečina neplodnosti je tako velika. Vse življenje sva sanjala, da bova oče in mati in bova lahko vzgajala otroke. Zelo je boleče, ko minevajo meseci in meseci in se te sanje ne uresničijo. Prosiva te o Bog, vlij nama zaupanje v Tvoj načrt za naju. Potrebujeva te v najinem življenju. (S.H.)

Hvala ti Gospod za najino življenje, da imava drug drugega in da sva lahko mož in žena. Hvala ti za ljubezen, ki si jo vtkal v najina srca. Hvala ti Gospod, da naju vedno rešuješ in najine največje stiske in težave obrneš v dobro, v najino rodovitnost in blagoslov. (S.H.)

Molitev k sv. Riti, ki je priprošnjica za nemogoče stvari

Sveta zaščitnica stiskanih, nesrečnih v vseh težavah, sveta Rita, katere prošnje Nebeški Oče usliši in si zaradi velikih milosti imenovana: «Zaščitnica nemočnih«, pa celo »nemogočega«. Sveta Rita, tako ponižna, tako čista, tako pogumna, tako potrpežljiva, s tako predano ljubeznijo do križanega Jezusa, saj si od Njega izprosila vse, kar si prosila. Z zaupanjem se zatekamo k tebi, v upanju na tolažbo ali uslišanje. Bodi usmiljena do svojih prosilcev in zavzemi se s svojim vtisom pri Bogu. Naj tudi sedaj podeli veliko milosti, kot jih je že, vedno po tvoji priprošnji podelil, pri toliko čudežnih primerih za Božjo slavo, za širjenje spoštovanja do tebe in v tolažbo tistih, ki verjamejo vate. Obljubljamo ti, da ne bomo pozabili uslišanja na tvojo priprošnjo in bomo o tem pričevali, te blagoslavljali in se ti zahvaljevali.