PASTI, KI JIH DOŽIVLJAJO ZAKONCI Z IZKUŠNJO NEPLODNOSTI

Domov / Objave / PASTI, KI JIH DOŽIVLJAJO ZAKONCI Z IZKUŠNJO NEPLODNOSTI

 »BEG«

Eden od zakoncev (včasih celo oba) se zaradi težav z zanositvijo poda v razne druge službene, prostočasne dejavnosti. Vse te dejavnosti si »nakoplje« samo zato, da pobegne od bolečih pogovorov s sozakoncem. Ob tem begu drugi sozakonec zelo trpi, saj se počuti sam v tej bolečini.

KOPIČENJE DEJAVNOSTI V SLUŽENJE DRUGIM

Par, ki ima težave z zanositvijo, se lahko začne razdajati samo še za druge, saj nima svojih otrok, za katere bi lahko skrbel. Ob tem razdajanju pa zanemarita zakonski odnos. Naenkrat več ni pogovora o njunem odnosu in ni več časa za njun odnos.

PAR SE ZAPRE VASE

Zakonca se z zaprtostjo vase umakneta v svoj svet trpljenja in obupa. Izolirata se od družine in prijateljev. Ne upata si več v družbo, kjer je možnost vprašanj »Zakaj še pa vidva nimata otrok?«.

Razumljivo je, da na začetku soočenja z neplodnostjo, ko je bolečina pregloboka, se zakonca nekoliko umakneta od najbližnjih. Pomembno je, da si vzameta ta čas, da se soočita z bolečino. Če pa to traja predolgo. pa je lahko to pogubno za njiju in njun odnos.

Preizkušnja neplodnosti je lahko preizkušnja, ki naju še bolj poveže in zbliža ter poglobi najin odnos. Lahko pa je to preizkušnja, ki najin odnos uniči. Iz te preizkušnje lahko oba zrasteva, poglobiva najin odnos, se še bolj začutiva in se odpreva drug drugemu. Lahko pa se zapreva vsak v svoj svet ter se zato še bolj oddaljiva. Kaj si bova dopustila?

Foto: Unsplash