Nazaretska hišica v Sveticah – zatočišče za pare, ki hrepenijo po potomstvu

Domov / Objave / Nazaretska hišica v Sveticah – zatočišče za pare, ki hrepenijo po potomstvu

8. septembra 2019 je bila v Sveticah pri Ozlju (pri Pavlinskem samostanu) na Hrvaškem svečana otvoritev Nazaretske hišice. To je poseben kraj za zakonce, ki si želijo otrok. Idejo za odprtje Nazaretske hišice je dobil tamkajšnji pater Marko Glogović, ki že 20 let dela s pari, ki hrepenijo po potomstvu.

Dandanes je veliko parov, ki ne morejo spočeti otroka. Prav zato je prišlo do ideje za odprtje te Nazaretske hišice, ki je poseben kraj, kjer lahko predaš svojo prošnjo po potomstvu, prosiš za molitev in nasvet patra Marka ter se z njim pogovoriš.

Vsako leto potekajo v Sveticah vikendi »Srca Marijina« – to so duhovni vikendi za pare, ki si želijo otrok. Na tem srečanju (leta 2019) sva bila tudi midva z možem in lahko pričujeva, da je to nekaj najboljšega, kar sva lahko doživela. Preživeti cel vikend skupaj s pari, ki se soočajo s podobno preizkušnjo, si podeliti izkušnje, se spodbujati, moliti za dar življenja, dobiti spodbude od patra Marka… Tega vikenda enostavno ne bova nikdar pozabila, saj sva na njem dobila toliko milosti in novega zagona ter tudi novih prijateljstev parov iz Hrvaške, s katerimi smo še danes v kontaktu.

V Svetice se z možem vedno znova rada vračava. Nazadnje sva bila tam letos decembra, ko je v okviru molitvenega srečanja pričeval zakonski par, ki ni mogel 7 let zanositi. Po 7 letih sta po čudežu – po naravni poti dobila otroka.

Pred Nazaretsko hišico lahko vidite tudi kamnite table, na katerih so zapisane zahvale za čudež spočetja otroka. V notranjosti Nazaretske hišice pa se lahko vpišete tudi v knjigo molitve.

S.H.

Foto: D.H.