Zdravniška diagnoza: NEPLODNOST

Domov / Objave / Zdravniška diagnoza: NEPLODNOST

IMA TA DIAGNOZA RES ZADNJO BESEDO?

Definicija neplodnosti v uradni medicini pomeni, kadar par ne more zanositi po enem letu nezaščitenih rednih spolnih odnosov.

Posledično se par potem odloči za obisk zdravnika, da se odkrije, kaj je vzrok za nezmožnosti zanositve. Vzrok je lahko pri moškem ali pri ženski, lahko je tudi pri obema ali pa se vzroka neplodnosti sploh ne najde. Če zdravnik ugotovi, kje je vzrok nezmožnosti zanositve (in se tega vzroka ne da pozdraviti ali odpraviti), potem zakoncema pove, da je pri njima diagnosticirana neplodnost.

Besede, ki globoko zaznamujejo par:

»Vama je diagnosticirana neplodnost.«

»Ne bosta zmogla zanositi po naravni poti.«

»Imata samo 5% možnosti, da zanosita po naravni poti.«

Besedna zveza »diagnoza neplodnost« šokira zakonca, besede jima še dolgo odzvanjajo v glavi. Ta diagnoza ju v duši stre in jima vzame vso upanje za spočetje po naravni poti. Če si teh besed pravilno ne ozavestiva, lahko močno vplivajo na najino psiho in to je potem še večja blokada za zmožnost zanositve.

V tistem trenutku si je potrebno ozavestiti, da midva NISVA NEPLODNA. Kljub medicinski diagnozi. V prvi vrsti je najin zakon in najin odnos lahko ZELO RODOVITEN.

Tudi če najina telesa v tem trenutku ne dajejo svojega sadu – spočetje otroka po naravni poti, ne  pomeni, da se to ne more zgoditi kdaj v prihodnosti kljub slabi medicinski prognozi. Prav tako to ne pomeni, da ne moreva dobiti otroka po drugačni poti – po poti POSVOJITVE.

Številni pari SO ZANOSILI po naravni poti kljub zdravniški diagnozi NEPLODNOSTI.

Torej par si mora ozavestiti to diagnozo na pravi način. Na primer: »OK, to je zdravniška diagnoza. Ampak midva veva, da kljub vsemu lahko pride do čudeža spočetja. Tudi poznava takšne pare. Zadnjo besedo ima Bog.«

Lep primer je znana slovenska plesalka Katarina Venturini, kateri je medicinska stroka rekla, da ima samo 6-7% možnosti, da zanosi. In na koncu je res zanosila po NARAVNI POTI.

To se je zgodilo potem, ko se je ENOSTAVNO PREPUSTILA in je sprejela, da otrok pač ne bo imela. Nato se je zgodil ČUDEŽ, kot sama rada pove v intervjujih.

Želimo vam veliko takšnih ČUDEŽEV novega življenja.

Zapis: Zavod Neplodnost in najina rodovitnost

Foto: Unsplash